Första mötet av Erika Sjöwall

Emma småsprang från busshållplatsen. Varför hade ingen sett till att kolla busstidtabellen ordentligt? Nu fanns det ju ingen möjlighet att komma in till Växjö över huvud taget. Att folk inte kan göra saker ordentligt. Alltid var hon tvungen att göra allt själv. Men det blev ju ändå bäst så. Tur i alla fall att hon hade hunnit få i sig en hel del på förfesten.

Hon var alltså tvungen att stanna kvar i Ljungby, denna förbannat tråkiga lilla hål och Terezas Niteclubs dansgolv. Hon rättade till hatten och gick förbi en av de töntigaste killarna hon någonsin sett. Inte nog med att man direkt såg att han var från Ljungby, han hade på sig ett par erbarmligt fula kaninöron. Kanske är det för att han är lika snabb i sängen som en kanin, tänkte Emma och log för sig själv. Detta tog tydligen kaninmannen som en invit, för han vände sig om och nöp Emma i rumpan. Det verkar vara Ljungbykillars sätt att söka kontakt, tänkte Emma och gav honom en lavett.

-Du brukar inte vara här, va, fick kaninmannen fram med sin spritdoftande andedräkt.
-Nej, jag hade egentligen tänkt åka till Växjö, sluddrade Emma och höll på att ramla in i ett par som hånglade loss på dansgolvet.
-Vad gillar du mina kaninöron? Jag hittade dem på förfesten. För övrigt heter jag Mattias Andersson, sade kaninmannen, som knappast nyktrat till utan kände att ett par kalla öl förmodligen skulle kunna slinka ner och göra gemensam sak med alla de andra som redan låg och skvalpade i magsäcken.
-Andersson! Det var ett tråkigt efternamn, svarade Emma, samtidigt som hon svepte ytterligare en shot. Har du ingen morfar som heter något bättre?

Mattias hade nu nått alkoholens brant och mindes bara att hans morfar hette… morfar.

-Kan du inte följa med mig hem istället, svarade han Emma med kaninöronen lite käckt på svaj.
Emma, som tyckte att kaninmannen, var en oerhört charmerande gentleman, som förmodligen bara ville bjuda på en kopp kaffe, svarade att hon först behövde gå och pudra näsan. Hon tumlade ut mot toaletten och såg därmed till att det hånglande paret verkligen hamnade på golvet.

Kvar vid baren stod Mattias som redan glömt att Emma gått på toaletten och började istället försöka förföra ytterligare en kvinna som stod vid sidan av honom och verkade fertil. Eller i alla fall kåt.

När Emma kom tillbaka efter att ha spolat ner 1,2 promille i urinen, stod Mattias och kurtiserade en kvinna med djup urringning. Han försökte desperat fokusera blicken på en fjäril kvinnan hade tatuerat in på högra bröstet. Åtminstone var det vad han trodde att han gjorde när Emma gav honom ytterligare en lavett. Mattias, som dock blivit lite upplivad av att ha två kvinnor på kroken, vände sin simmiga blick mot Emma, som ångrade sig lite trots att hon tyckte att den tatuerade kvinnan var en riktig slampa.

-Följer du med mig hem, eller? Snälla. Du kan väl. Snälla... frågade Mattias enträget som nu kände att kvällarna med fickpingis började närma sig sitt slut.
Gud, vad han tjatar, tänkte Emma. Har han inget annat att säga? Fast en kopp kaffe kanske inte vore så dumt. Och ett finger i röven. Nej, förlåt, vad är det jag tänker. En ring på mitt finger, menar jag förstås. Imorgon bitti ska jag skriva en lista på mer grejer jag vill ha. Äsch, han är nog rätt söt ändå. Med sina gröna, manliga kaninöron! , tänkte hon. Ja, det får nog bli så här. Jag följer med honom hem för den här killen tänker jag grensla inatt, tänkte hon och kände hur det svallade. Lite överallt…

Hon tog honom under armen och ledde honom ut från Terezas Niteclub. Försiktigt så att ingen av dem skulle falla eftersom båda hade intagit en ansenlig mängd alkohol. När de vinglat hem till Mattias lägenhet, tog Emma varsamt av Mattias kaninöronen och de föll i varandras armar, kysste varann passionerat och innerligt, dock med en fadd eftersmak av grogg.

Efteråt låg de tätt omslingrande och svettiga med lakanen i ett virrvarr omkring sig. Mattias strök ömt bort en våt hårtest från Emmas panna, kysste henne och mumlade:
-Om vi får en son, vill jag att han ska heta Kevin.
-Det är okej, svarade Emma med ett mjukt leende. Men vi ska bo i Skällinge. Och här har du en lista på vad du ska köpa till frukost.