Första mötet

Första gången vi vilade ögonen på varandra var den 6 maj 2006 på Tereza Niteclub i Ljungby. För Emma var det sista gången hon festade i Ljungby innan flytten till Varberg och senare Göteborg.
Tanken var att hon tillsammans med sina kursare skulle åka till Växjö på kvällen, men som tur var hade hon kollat fel på busstidtabellen. Festen spårade ut, folk blev osams och en del alldeles för berusade, så det slutade med att endast Emma och hennes gode vän Andreas stannade kvar på Terezas svettiga dansgolv.
Mattias hade tänkt ha en kväll i kompisars tecken, han hade bestämt sig för att inte titta på några tjejer. Iförd kaninöron från Liseberg dansade han glatt när han fick syn på Emma på andra sidan rummet. Ljungby är ju ingen stor stad och Mattias blev därför nyfiken på den mörka tjejen med hatt, som uppenbarligen inte kom från orten. Emma tyckte han var skittöntig i sina kaninöron, men föll snart för hans charmiga sätt och ivriga försök att få uppmärksamhet.

Emma i hatt!

Ett par dagar senare var det dags för vår första riktiga dejt. Mattias skulle hämta sin nya ögonsten, en svart BMW Z3 med lädersäten, och frågade Emma om hon ville hålla honom sällskap till Vetlanda. Den onsdagen höll allt på att gå i stöpet, det sket sig nästan innan det blivit något. Eftersom vi inte skulle träffas förrän senare på eftermiddagen hade Emma bestämt med kompisar att ta en mjukglass i parken efter lunch (livet som student kan vara glassigt). Mattias hade dock lyckats sluta tidigarefrån jobbet, han var väldigt spänd på att hämta bilen så fort som möjligt. När Emma inte ville ställa in träffen med kompisarna funderade Mattias på att strunta i henne och åka ändå. Vem kan klandra honom, när man kan lägga fingrarna på en sådan här skönhet:

Mattias pärla!

Som tur var höll han sig på mattan och det blev en dejt till slut. Bilen var riktigt fet, vi cabbade ner och kände vinden i ansiktet. På vägen hem fick Emma chansen att träffa hela tjocka släkten, då Mattias var tvungen att åka runt till alla och visa upp den nya erövringen (bilen alltså).

Vinden i håret på första dejten