Förlovningen

Vi förlovade oss under vår båtluff i den grekiska övärlden. Det var sista ön på den tre veckor långa resan, Naxos, och vid det laget var båda ganska trötta på vitkalkade väggar och vespor.

Mattias hade förberett en överraskning till Emmas namnsdag, men hon kunde inte luska ut vad det kunde vara. På morgonen sprang Mattias upp och sa skarpt ifrån att Emma skulle ligga kvar i sängen medan han gjorde iordning frukost. För de som känner oss är det ingen hemlighet att det inte är Mattias starka sida att kliva upp tidigt och absolut inte först av oss två. Efter vad Emma tyckte var en evighet fick hon tillslut komma ut på balkongen där en fantastisk frukost stod uppdukad. Det var nybakat bröd, färska frukter och chokladbröd till efterrätt. Mitt på bordet tronade en stor ananas upp sig över allt annat. Emma tyckte att Mattias var väldigt märklig för han åt inte och verkade nervös och skakad.
Snart började han fingra på kameran, ställde upp den på balkongräcket och bad henne lyfta på ananasen. Emma greppade tag i toppen, såg att det i mitten satt en ring, varpå hon snabbt stängde ananasen igen. "Vad är det?" frågade hon. "En ring" svarade han och därefter gick han ner på knä och hasplade ur sig: "Jag vet inte hur man gör, för jag har aldrig gjort detta innan. Men... Vill du gifta dig med mig? Eller säger man, vill du förlova dig?"

Emma var helchockad, detta var verkligen oväntat. Svaret dröjde så länge att Mattias hann bli röd i ansiktet och stänga av kameran, det var inte en sådan reaktion han hade hoppats på. Tillslut fick Emma dock fram att hon självklart ville gifta sig med honom. Resten av dagen ägnades åt mysiga promenader, bad och en fantastisk middag på en restaurang med vy över solnedgången.

Nyförlovade

Förlovningsringarna