Bröllopet

Sommaren 2008 förlovade vi oss, mer om detta här. Samma kväll som Mattias föll på knä sa Emma att nu var det dags att börja planera, man får ju bara vara förlovad ett år innan bröllopet äger rum! Paniken lyste ur ögonen på stackars Mattias. För honom, och Emma med för den delen, var det en stor grej att förlova sig, och nu var det redan tal om giftermål! Han hade aldrig tidigare varit förlovad, trots långa förhållanden tidigare i livet. Han hade helt enkelt inte tyckt att det känts rätt. Emma hade varit förlovad en gång tidigare och tänkte därmed bara vara det en gång till. Så även om vi båda kände att det där med giftermål var något som låg i vår framtidsplan, så var det ju absolut inget som skulle hända inom de närmaste åren!

Men det tog inte lång tid innan tanken på ett bröllop började gro i Emmas huvud. Det hade ju varit kul att göra tvärtemot vad alla andra gör, gifta sig innan man skaffat barn och köpt hus! Så en dag skickade hon ett mail, sådär helt appropå:

Friarbrevet

Idén gick hem hos Mattias och vi började planera vårt bröllop. Till en början höll vi det hemligt för alla utom tärnan Malin, Emma var ju tvungen att ha någon att prata med, annars fanns risken att hon skulle spricka. Så en dag i juni förra året lyckades vi samla båda familjerna och kunde äntligen berätta för de som stod oss närmast! Nu blir det ju inte riktigt som Emma föreslog i mailet, skor var det första som inhandlades och blommorna kommer vi köpa...

När vi först bestämde att vi skulle gifta oss sa Mattias att detaljerna inte spelade så stor roll för honom, det viktigaste var att det blev en bra fest, och givetvis, att vi blev man och fru. Snart visade det sig att så icke var fallet, han hade faktiskt åsikter om det mesta.

  Emma: ”Kan vi inte gifta oss på vintern? Kanske i november när det är som tråkigast?”
  Mattias: ”Eh, nää. Man gifter ju sig på sommaren.”
  Emma: ”Jag funderar på att ha en knälång klänning, känns praktiskt sådär i juni.”
  Mattias: ”Men då är det ju ingen RIKTIG brudklänning.”
  Emma: ”Jag skulle vilja ha färgtemat rött och orange.”
  Mattias: ”Men svart och grönt är ju mer oss. När fasen har man på sig något orange?”

Så… Det blir ett sommarbröllop, med en hellång brudklänning och efter många turer fram och tillbaka, färgtemat svart-vitt-äppelgrönt (den där nyansen IKEA har på sitt porslin). Vi bestämde ganska snart att det skulle vara ett intimt bröllop, med bara de närmaste. De närmaste visade sig sedan uppgå till nästan 50 personer och detta känns lagom, vi vill ju ha en chans att prata med var och en! Vi försöker få bröllopet avslappnat och med en varm stämning, det viktigaste är att gästerna har roligt!