Vigseln

Vigseln kommer äga rum i Nösslinge kyrka klockan 14.00. Anledningen till att det blev just Nösslinge kyrka är att Emma en gång döptes i den. Senare har vi också fått veta att Emmas mamma Janet också döptes där, och att hon och Emmas pappa Jan-Ove vigdes i samma kyrka! Är detta början på en tradition, måntro?

Sen att kyrkan är fantastiskt vacker, där den ligger med utsikt över Neden, gör ju sitt till. Det är en röd träkyrka med anor från medeltiden, tydligen mycket populär när det kommer till vigslar.

Nösslinge kyrka

Från början hade vi tankar om ett borgerligt bröllop, eftersom vi båda tycker att det känns fel att stå och läsa löften som någon annan har skrivit. Det vi ska lova varandra vill vi ska komma från hjärtat och då trodde vi att en borgerlig vigsel passade oss bättre. När vi läste på lite mer om hur man kan göra, och när vi pratade med Komministern Malin Thoresdotter Jonsson, som ska viga oss, upptäckte vi att det i ganska stor utsträckning går att påverka hur vigseln ska gå till, även om det är i kyrkan. Då var valet inte särskilt svårt längre, för vilken liten flicka har inte drömt om ett klingande kyrkbröllop?

Till kyrkan tar sig våra gäster antingen med vår abbonerade buss, som utgår från vandrarhemmet i Bua, eller med egen bil. Efter vigseln tar bussen gästerna tillbaka till Bua, med ett stopp på vägen för kaffe och tårta. Nu gäller det för alla att hålla tummarna för att vädrets makter står på vår sida, eftersom planen är att intaga denna utomhus.

Våra syskonbarn Oliver, Thor, Birk och Lova kommmer vara näbbar, och de har alla fått mycket ansvarsfulla uppdrag. Oliver och Thor ska nämligen bära våra vigselringar, Birk ansvarar över psalmboken och Lova är blomflicka!

När det kom till solist var valet inte så lätt. Låtarna vi valt kräver nästan både en kvinnlig och en manlig sångare, man får vara mycket kompetent om man ska klara av både tAKiDA, Cascada, Björn Afselius och Shirley Clamp! När vi rannsakade vårt umgänge hittade vi ingen som passade, så vi började leta på nätet efter trubadurer och solister.

Lösningen kom till oss en fredag i september. Idol hade börjat och i avsnittet då Sveriges musiktalanger får en sista chans att åka med på karusellen framträdde en tjej från Varberg. Det var två stycken som gick vidare därifrån, den ena hette Erik Grönwall och gick som bekant ganska långt i tävlingen... Tjejen som han delade guldbiljett med hade en fantastisk röst, härlig utstrålning och såg väldigt sympatisk och trevlig ut. På vinst och förlust skickade vi en förfrågan om hon ville sjunga på vårt bröllop, och givetvis tackade hon ja! Dessvärre fick hon förhinder i form av en oplanerad tenta, så då fick vi ge oss ut och leta igen... 

Genom en gammal klasskompis till Emma, som läst att vi saknade solist, fick vi tipset att hennes kusin (en annan gammal klasskompis) var en jäkel på att sjunga. Annelie Karlsson från Bua har en fantastiskt vacker röst, är nyfiken och tvistar gärna till låtarna lite. Hon är väldigt mån om att detta ska bli bra så vi bestämde ett möte där vi kunde lyssna av och se vad vi tyckte. Mattias var lite tveksam, var rädd att det skulle bli pinsamt, tänk om hon inte var så bra som Emma hade för sig från skoltiden? Men när Annelie tog i och sjöng Som en saga fick båda två tårar i ögonen, håren reste sig på armarna och vi kunde konstatera att hon har allt vi vill ha av en solist. Dessutom ser hon jäkligt tuff ut, med tuppkam och piercing. :) Nu hoppas vi att hon ger våra gäster en lika stark upplevelse i kyrkan, tror ingen kommer bli besviken på den här tjejen!