Emma

Emma kom till världen den 1 mars 1986 i den halländska byn Skällinge, utanför Varberg. Till skillnad från Mattias hade Emma ingen som helst brådska att ta sig ut, utan behagade inte komma förrän tre veckor för sent. Som nyfödd var hon ingen vacker syn, orange av mamma Janets morotsmani, svart långt hår, ihopväxta ögonbryn och smällfet.

Som liten var Emma minst sagt besvärlig, skulle ha sin vilja igenom med allt (tur att det gått över nu). Uppväxten präglades av My Little Ponies, Barbies och senare, hästar! Vid sex års ålder fick hon sin första häst, Trissan var ärvegods från syrran Hanna, ett snällt gammalt russ-sto. Några hästar senare träffade Emma på den som skulle bli hennes bästa vän, en raggig skogsmulle vid namn Rocky. Nuförtiden håller Emma inte längre på med hästar, Rocky gick till de evigt gröna ängarna för ett par år sedan. Dock finns tanken på att köpa sig ett Frieserföl i 30-årspresent (det gäller att ha planen klar för sig).

Det var inte bara hästar som fick plats i Emmas liv, djur av alla de slag har kommit och gått. Kaniner, fiskar, katter och hundar, då framförallt lilla Junior som Emma fick som 9-åring. En underbar liten golvmopp som följde henne vart hon än gick. Trots att inte heller Junior längre finns i livet bär Emma honom och Rocky alltid med sig. Hon passade nämligen på att tatuera in deras namn på ankeln under båtluffen i Grekland.

När Emma inte tog hand om sina djur satt hon med näsan i en bok, om det inte var skollitteratur så romaner, deckare och thrillers. Grundskolan gick som en dans och då Emma tänkte blir veterinär när hon blev stor var valet att läsa på naturvetenskapliga programmet inte särskilt svårt. När tredje året på gymnasiet kom, och det var dags att välja högskola, blev det dock en snabb vändning och Emma kastade sig huvudstupa in i informationslogistikens värld (fråga inte vad det är för något). Tur var väl det, för detta ledde Emma till Ljungby och Terezas svettiga dansgolv,  läs mer om det här!

Informationslogistik var inget skoj, var det detta man skulle jobba med resten av livet? Efter ett besök på Chalmers sökte Emma in på Väg- och Vattenprogrammet och där trivdes hon som en fisk i vatten. Dock missade hon nollningen totalt, hon var ju upp över öronen förälskad och hade dessutom Rocky och Junior kvar i Varberg. Första halvåret på högskolan i Göteborg bodde Emma i en kappsäck, Göteborg-Varberg-Ljungby-Varberg-Göteborg, vecka in och vecka ut. Rabattkortet på SJ fylldes snabbt på…

Luffarlivet höll inte i längden, så hon testade att flytta hem till föräldrarna igen. Efter en vända i grannbyn landade Emma i Skällinge, där det hela startade. Där bor hon och Mattias nu med katterna Puss och Kram. När studierna var avslutade fick Emma en traineetjänst på Vectura i Göteborg, där hon nu sitter och projekterar järnväg dagarna i ända. Liksom för Mattias är familjen nummer ett, det är nog därför hon hellre pendlar ett par, tre timmar varje dag än bor för långt från föräldrarna, syskonen och syskonbarnen.

Förutom kärleken till familjen delar Emma många av Mattias intressen. Resor och upplevelser är något Emma gillar, men på grund av studentens skrala ekonomi, inte kunnat utföra i så väldigt stor utsträckning. En hel del konserter, tältsemestrar, restresor och storstadsweekends har det ändå hunnit bli under studietiden. De sista åren har intresset för snowboardåkning växt sig starkt och vintersemester klingar numera högre än solsemester.

Emma är en pysslig tjej som, om hon fick bestämma, skulle göra precis ALLT till bröllopet själv. Tårta, blomsterarrangemang, inbjudningskort, brudklänning, brudbukett, mat och dukning är några ämnen som varit på tapeten, men där Mattias fått sätta ner foten. Vi har mötts halvvägs, så allt som innefattar blommor och papper får hon fixa själv i alla fall! Något inte alla vet om Emma är att hon älskar listor. Hon kan göra listor av allt. Det går faktiskt att lista vilka sorts listor man måste göra. I bröllopsplaneringen har hon listor på både Internet och i pappersform, det är checklistor, gästlistor, shoppninglistor, budgetlistor, packningslistor och listor för hålltider och hemsidetexter. Det är förvirrande för en annan, men Mattias börjar sakta men säkert vänja sig vid galenskaperna. Vad ska han annars göra?

Så… Emma är alltså en före detta plugghäst, full av knasiga idéer men med ett stort hjärta.

Emma sminkar sig