Bra att veta

Transport

Nösslinge kyrka ligger minst sagt lite avsides, en bra bit från Bua hamn. Därför erbjuder vi våra gäster möjligheten att åka buss fram och tillbaka. Klockan 12.45 avgår bussen från Fiskerilokalen i Bua, med beräknad ankomsttid till kyrkan ca 13.30. Efter vigseln tar bussen oss tillbaka till Bua, men denna gång direkt till Fiskerilokalen. Om vädret tillåter blir det ett kortare stopp på vägen, där det bjuds på förfriskningar och aktiviteter. Ange när ni svarar på inbjudan om ni är intresserade av att åka med bussen!

För de gäster som övernattar i Väröbacka eller Varberg rekommenderas Bua Taxi.

Boende 

Vandrarhemmet i Bua
En av anledningarna till varför vi valde just Fiskerilokalen till vår bröllopsfest är närheten till ett vandrarhem. Vi ville hitta ett boende som kändes fräscht men ändå var så pass prisvärt att de som vill har råd att övernatta. Här finns totalt 20 ordinarie bäddar fördelade på sex stycken dubbelrum och två stycken fyrbäddsrum. Det finns också möjlighet att ställa in extrabäddar då rummen är förhållandevis rymliga.

Boendet bokar gästerna själva, på telefonnummer 0340-66 23 43 eller via mail Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den .

Eftersom detta är ett vandrarhem behöver gästerna medta egna lakan och handdukar.

Priser:
Dubbelrum 400 kr
Fyrbäddsrum 650 kr
Extrasäng 100 kr
Lakan och handdukar 60 kr

För bilder och kompletterande information, se vandrarhemmets hemsida.

Ordningsregler Bua Vandrarhem

Väröbacka Gästgiveri
Rummen på vandrarhemmet har gått åt som sol i solsken, vad kul att så många vill stanna till söndagens brunch! Vi har därför preliminärbokat fyra dubbelrum på Väröbacka Gästgiveri, som ligger drygt 7 kilometer från festlokalen.
Rummen kostar 700 kr och då ingår sänglinne och handdukar. Bokar gör ni lättast på telefon 0340-665662 eller via mail Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar, du måste ha Javascript aktiverat för att visa den
Till Väröbacka Gästgiveri tar man sig enklast med taxi, vi kan samordna bokningen men behöver då veta vilka som är intresserade av att dela bil senast 1 april.

För mer information se deras hemsida.

Klädkod

Vi vill inte att folk ska känna sig obekväma med vad de har på sig, inte heller att de ska ruinera sig för att de blir bjudna på bröllop. Men för att underlätta för våra gäster har vi ändå valt en klädkod, valet föll på kavaj.
Då det råder en viss förvirring om vad detta innebär tänkte vi reda ut hur vi tolkar begreppet… Såhär står det på Alltombröllop.se:

Hon: Klänning, kjol eller byxdress som är elegantare än vanlig vardagsklädsel. Men du ska dock inte vara lika uppklädd som vid "mörk kostym". Kjolen eller klänningen ska inte vara golvlång.
Han: Hel kostym, gärna i ljusa färger. Till klädseln passar en ljus skjorta samt slips eller fluga.

En del har synpunkter på skofärg, en del menar att klädkod kavaj betyder mörk kostym och somliga tycker att kavaj utanpå t-shirt och till jeans funkar. För herrarna håller vi med i ovanstående definition, vad gäller damernas kläder vill vi ta bort det där med att kjolen eller klänningen inte ska vara golvlång, det väljer man själv! Förr var det tabu att som kvinna ha på sig svart klänning, eller ha för mycket vitt i sin klädsel, men några sådana restriktioner tror inte vi på (helvit långklänning är kanske det enda vi vill lyfta ett varningens finger för). Ta på er det ni är bekväma med och känner er fina i, välj kläder som ni kan dansa natten lång med!

Klädkod?


Vill du veta mer om hur klädkoden kavaj kan tolkas, se artikeln Osa kavaj – från topp till tå, på Alltombröllop.se.

Tal och spex

Glada tal vill vi gärna höra, men kvällen går så fort.
Håll dem därför korta, så får vi mycket gjort!
Att vi gillar sång, musik och roligheter, det vet ju alla.
Tala om för toastmasters i god tid om ni vill tralla!

För att våra ”brödrostar” ska ha en chans att planera kvällen vill vi gärna att ni talar om för dem så snart som möjligt om ni vill hålla tal, sjunga eller hitta på annat bus. Ska det skickas telegram är det dessa glada killar man vänder sig till för mer information. Vilka som är toastmasters kan ni läsa om här.

Vägbeskrivning

För att våra gäster enkelt ska hitta till oss kommer vi sätta upp skyltar och ballonger på väl valda ställen, men vi rekommenderar ändå att kasta ett öga på vägbeskrivningarna nedan. Länkarna till googlemaps.com öppnas i nya fönster.

Nösslinge kyrka

Vandrarhemmet i Bua

Fiskerilokalen

 

Fotografering och filmning

Fotografera gärna före och efter, men inte under vigseln! Vår fotograf Dennis Källén sköter knäppandet i kyrkan, och efter bröllopet kommer foton komma upp på hemsidan. Filmning av både vigsel och bröllopsfest kommer Emmas svåger Svempa hjälpa oss med.

Fotografering och filmning

Vi har valt bort engångskamerorna eftersom kvaliteten brukar variera och att många ändå har med sig digitalkamera när de går på kalas. Vi skulle gärna vilja ta del av de foton som tas under bröllopet, därför delar vi ut CD-skivor i adresserade och frankerade kuvert till de gäster som tar med kameran.

Barn

Barn är sannerligen en kärlekens gåva
Och att vi tycker om dem, det kan vi lova.
Denna kväll får de dock stanna hemma och sova.

Älskade barn!

Givetvis är detta undantaget mycket små barn som behöver sina föräldrar, samt våra syskonbarn som ju ska vara näbbar på bröllopet.

Önskelista och presentöppning med tillhörande brunch

Det största gåvan är givetvis att ni kommer och delar denna dag med oss! Vill ni ändå ge oss något, och fantasin tryter, kan ni kolla in vår önskelista på Cervera. Det är bara att uppge våra namn i butiken, så hjälper personalen till att hitta något fint! Den 28 februari var vi på stan och letade efter saker att önska sig, hur det gick till kan man läsa om i vår dagbok. Cervera finns lite varstans i landet, på deras hemsida kan man söka efter butiker och öppettider. För våra småländska gäster har vi lagt upp en identisk önskelista på Inspiration i Ljungby (med risk för att få dubletter). Känner du att det där med glas och knivar inte är något för dig, kan du höra av dig till värdinnorna Cissi eller Alex för lite mer inspiration!

Vi kommer inte ha presentöppning på bröllopsdagen, men de som vill och orkar är hjärtligt välkomna på en enkel brunch dagen efter festen. Vi kommer även då hålla till i Fiskerilokalen i Bua hamn.