Festlokalen

När vi började fundera över hur vi skulle ha vårt bröllop kom vi snabbt överens om att festlokalen var en viktig bit. Den fick inte vara för stor, så att det kändes tomt och ekande, inte heller för liten, då vi ville ha gott om plats att svänga våra lurviga. Vi ville ha ett extrarum, där vi kunde ha luftmadrasser, filtar, kuddar, en tv med playstation, pussel och lego. Detta för att våra syskonbarn skulle ha något att roa sig med om middagen blev för långrandig eller ha någonstans att dra sig undan om John Blund började slita i ögonlocken. Något av det viktigaste var dock att det fanns möjlighet till övernattning inom gångavstånd, detta krav försvårades dock av att vi absolut inte ville hålla till inne i stan! Vi började därför tidigt leta efter den perfekta lokalen, och det såg flera gånger ut som om vi skulle lyckas, men det ville sig inte riktigt...

Det första stället vi hittade verkade vara helt perfekt. Det fanns hotell, vandrarhem och möjlighet till camping eller att hyra stuga ett stenkast från lokalen. Det var restaurang, spa och rekreationsmöjligheter i området. Allt inbäddat i en fantastiskt vacker miljö, med skogen inpå knuten, hästar och andra djur i hagar intill och en fiskesjö på krypavstånd. Glada i hågen bokade vi både boende och lokal., detta var ju allt vi kunnat drömma om! Men sen kom tvivlen. Skulle vi få plats? Lokalen var minimal, vi skulle bli tvungna att bända in våra 45-50 gäster med kofot. Ett liveband kunde vi bara glömma och dessutom fanns där inga som helst kokmöjligheter, vi skulle bli tvungna att köpa vår bröllopsmiddag av restaurangen för nära fyrsiffriga belopp per kuvert (exklusive dryckespaket förstås). Och det hade vi ingen lust med! :P

Nästa lokal låg också den fantastiskt vackert vid en stor sjö, nära till Nösslinge kyrka som vi ju ska vigas i. Vandrarhem fanns på anläggningen och lokalen var ganska billig att hyra. Vi hade dock stora problem att få komma och titta på lokalen, arrangörerna var inte särskilt medgörliga. Till slut åkte vi dit på vinst och förlust och märkte då att stället var ganska nedgånget. Köket var fint och utsikten över sjön var sagolik, men resten av anläggningen, både fastigheter och trädgård var i behov av ett rejält ansiktslyft! Vi fick en offert, men hörde aldrig av dem igen.

Paniken började krypa sig på, skulle vi någonsin hitta den perfekta lokalen? Eller var det bara så att vi fick ta en sunkig bygdegård på vischan och hyra buss för alla stackars gäster som behövde sova på hotell? En lördag i slutet av sommaren gav vi oss ut på jakt tillsammans med Janet och Jan-Ove, vi finkammade hela bygden. Den första anhalten var Fiskerilokalen, en mysig festlokal som ligger väldigt vackert i Bua hamn. Lagom stort, lagom dyrt, välskött och vackert med ett välutrustat kök och hela fyra toaletter. DESSUTOM fanns det ett lagom stort rum för barnen att vistas i, och ett vandrarhem mindre än en kilometer från lokalen. Vi hade ju tänkt oss ett bröllop med inramning av skogen, men att ha utsikt över en småbåtshamn är ju inte heller så pjåkigt… De andra lokalerna vi tittade på den dagen hade alla brister, antingen var de för små, för stora eller bara fel. Så samma kväll var det lätt att ringa och bekräfta vår bokning till den 5 juni!

Utsikt över småbåtshamnen

Eftersom det är en bit mellan Bua och Nösslinge har vi anlitat Bua taxi för att forsla våra gäster fram och tillbaka, läs mer om det under Bra att veta.

För de som vill köra själva eller lämna bilen vid lokalen finns det vägbeskrivning och karta på Google som visar vägen från E6.